Fysik

vægt af positron?

12. april 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvor meget vejer en positron? Og når man skal regne den frigivne energi ud ved en radioaktiv process (β+-stråling), skal man så regne den frigivne positrons masse med i m(højre)?


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2012 af peter lind

Den vejer det samme som en elektron. Det er 0,511 Mev Jeg kan kun huske dens masse i Mev men du kan sikkert slå den op i din bog eller finde omregningsfaktorer. , Du skal regne dens masse med på højre side


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. april 2012 af mathon

       me- = me+ = 9,10939·10-31 kg = 0,00054858 u


Skriv et svar til: vægt af positron?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.