Matematik

Hvordan "omformer" man en formel/ligning?

12. april 2012 af Deentahx (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej folkens :D! 

 

Opgaven lyder således: 

En cykel kører 213 cm, hver gang hjulene roterer en omgang. Bestem radius og diameter for hjulene.

- Altså jeg ved at de 213, er omkredsen, så hvordan kan jeg "omforme" formlen: O = Pi*d ? så jeg finder diameteren?

Håber virkelig i kan hjælpe :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2012 af 123434 (Slettet)

Pi er ca 3,14, går an på hvor mange decimaler, man tager med.

213cm=d*3,14

d=213cm/ 3,14

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. april 2012 af Quidditch (Slettet)

Du kender til værdien af pi, som er omkring 3,14, og til selve omkredsen af dit hjul. Herved kan du isolere d, ved at dividere pi med omkredsen:

d= O/Pi    =     d= 213 cm/3,14


Svar #3
12. april 2012 af Deentahx (Slettet)

#2


Du kender til værdien af pi, som er omkring 3,14, og til selve omkredsen af dit hjul. Herved kan du isolere d, ved at dividere pi med omkredsen:

d= O/Pi    =     d= 213 cm/3,14

 

Ej hehe det gjorde jeg også i starten men så kom jeg til at blande det med en anden opg, Tusind tak for hjælpen :D


Svar #4
12. april 2012 af Deentahx (Slettet)

oka, er der nogen af jer der kan hjælpe med den her?

En spisetallerkens radius er 13 cm. Hvad er omkredsen?

Omskriv formlen, så der byttes om på afhængig og uafhængig variabel.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

begge variabler er vel afhængige af hinanden?


Svar #6
12. april 2012 af Deentahx (Slettet)

#5


begge variabler er vel afhængige af hinanden?

- Altså jeg havde forstået det som: at det var radiusen som afgør hvor stor omkredensen er, så det er den uafhængige, og omkredsen er den afhængig, tell me if im wrong.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2012 af mathon

kort
                         O = π·d

                         d = O / π = (213 cm) / π ≈ 67,8 cm

                         2r = 67,8 cm

                         r = (67,8 cm) / 2 = 33,9 cm

 


Skriv et svar til: Hvordan "omformer" man en formel/ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.