Fysik

Inertimoment på en aksel?

13. april 2012 af EVriderDK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave, og har fundet frem til, at formlen jeg skal bruge, må være 0.5*m*r^2. Men kan ikke få noget resultat der ligner 1.5 kg/m^2

http://peecee.dk/upload/view/361707

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Læg de fem værdier for aksel + 4 flanger sammen.

Først finder vi netto aksel længden, altså rent uden de 4 flanger.

Akslens længde fratrukket flangernes længde = 10m - 4 *0,30 m = 8.8 m !! 

masse af 8,8meter aksel = 8000 kg/m3 * 8,8m * 3,14 * (0,05m)^2 = 553 kg

masse af 1 flage inkl. centrum = 8000 kg/m3 * 0,30m * 3,14 * (0.15m)^2  = 170 kg   

Inertimoment aksel = 0.5 * 553kg * (0.05m)^2 = 0,592

Inertimoment flange inkl. centrum = 0.5 * 170 kg * (0.15m)^2 = 1,91 kg*m2

Inertimoment ialt = 0,592 + 4 * 1,91 =  8,24 kg*m2


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

de 1,5 kg/m^2 du skriver passer vist ikke!

Medmindre flangerne er lavet af letmetal med densitet ca. 960kg/m3


Svar #3
13. april 2012 af EVriderDK (Slettet)

Det står i facitlisten, men hvad får du da selv af resultat?


Svar #4
13. april 2012 af EVriderDK (Slettet)

Glem forrige svare. Er der virkelig fejl i facitlisten. Hmm..


Brugbart svar (2)

Svar #5
13. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg får jo de 8,24 kg*m2 som jeg skrev. Bemærk enheden er kg * m2 og ikke dividere.

(Er det ikke rigtigt at opfatte akslen som en vægtløfterstang med 4 vægte på?)


Svar #6
13. april 2012 af EVriderDK (Slettet)

Altså, der står jo at akslen vejer 8000 kg/m3, men jeg ved ikke, hvad flancerne vejer. Måske de er vægtløse?


Svar #7
14. april 2012 af EVriderDK (Slettet)

Single: du havde lavet småfejl, men ellers rigtigt! Tak!

 

Det giver de 1.53 ;)

 

http://peecee.dk/upload/view/361894


Skriv et svar til: Inertimoment på en aksel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.