Matematik

Bestemmelse af M

14. april 2012 af kamillabruun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgave, og jeg kan ikke finde ud af den. Er der nogle der eventuel kan hjælpe mig?

Mvh Kamilla

 

På figuren ses graferne for de to funktioner f(x)=6*1.3^(x) og g(x)=x+k hvor 0≤k≤5, samt en punktmængde M.
a) Bestem arealet af M, når k=1

b) Bestem k, så arealet af M er 14


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2012 af peter lind

Du skal finde nogle nedre og øvre grænser for et integral. Det skal formentlig gøres ud fra skæringen mellem de 2 grafer; men kan også komme fra begrænsninger du ikke har nævnt. Kald disse grænser a og b. Dernæst skal du løse ligningen ∫ab F(x) dx = 1    F(x) er formentlig |f(x)-g(x)| men afhængiger af den del af opgavebeskrivelsen vi ikke har fået


Svar #2
14. april 2012 af kamillabruun (Slettet)

dvs. at jeg skal indsætte de to grafer og så aflæse deres skæringspunkter. Men det skærer ikke med hinanden.?

der mangler ikke nogen opgave beskrivelse. det er det eneste der står :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2012 af SuneChr

Der gælder    ∀x ∈ R  ∧  k ∈ [0 ; 5]  :        f(x) > g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2012 af peter lind

Der må nødvendigvis være noget der direkte eller indirekte giver grænserne for M, så det passer ikke. Vi får faktisk intet at vide om arealet. Er det punktmængden mellem f(x) og g(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2012 af SuneChr

Der må sikkert tænkes på punktmængden

                     M =  {(x ; y) | a ≤ x ≤ b  ∧  g(x) ≤  y ≤ f(x)  ∧  0 ≤ k ≤ 5 }

               hvorom der gælder  ∀x ∈ R  ∧  k ∈ [0 ; 5]  :        f(x) > g(x)

a og b skal da fremgå af opgaveteksten med illustrationen.


Skriv et svar til: Bestemmelse af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.