Matematik

statistik

15. april 2012 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Indholdet i en flaske vin skønnes at være normalfordelt med middelvrdi 0.75 liter og spredning 0.01
liter. Der indkøbes 10 flasker vin. Angiv sandsynligheden for, at middelindholdet af de 10 flasker ligger
i intervallet 0.745 til 0.755

nogen der kunne hjælpe mig igang med opgaven ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2012 af peter lind

Du skal bruge at summen af identiske normalfordelte stokastiske variable er normalfordelt med middelværdi, der summen af de oprindelig og en varians der er summen af de oprindelige. Det fremkomne kan slås op i et CAS værktøj eller et regneark.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Da varians = spredning^2, skal der derfor regnes med en spredning = 0.01*√10 = 0.03162

P(7.45 < x < 7.55)  =  Φ((7.55- 7.5) / 0.03162)  - Φ((7.45- 7.5) / 0.03162) =   88.6 %

Φ kan findes af tabel-opslag. Benyt evt. at Φ(-k) = 1- Φ(k).


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2012 af peter lind

#2 Det er spredningen på den nye middelværdi, der spørges om. Summen af varianserne bliver godt nok 10 gange på stor på summen; men middelværdien er jo  summen/10  så den nye variansen bliver den gamle varians delt med 10


Skriv et svar til: statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.