Matematik

Minus og plus

15. april 2012 af Thomas1997 (Slettet)

Jeg læser konstant, at minus*plus giver et negativt tal. Men hvordan hænger det så sammen med, at 10^9*10^-5 giver et positivt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af peter lind

Der står 109*10-5 så du ganger ikke med et negativt tal. De -5 står i  potensen. Bruger du potensreglerne får du at resultatet er 104


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tallene 109 og 10-5 er begge positive tal, der ved multiplikation giver et positivt produkt.

109 · 10-5 = 109-5 = 104


Svar #3
15. april 2012 af Thomas1997 (Slettet)

Havde der stået minus foran 10, ville det så give et negativt tal?

Kan du fortælle mig hvorfor 10^-9*10^-5 giver 10^-14? 

Er det ikke fordi, at når du ganger, lægger du blot tallene sammen, men så er det nemlig minus*minus.

Og hvorfor giver (10^(-9)) / (10^5) = 10^-14? 

Giver -9+5 da ikke -4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter regneregler for potenser.

10-9 · 10-5 = 10-9-5 = 10-14 .

Man benytter her

an · am = an+m

Man benytter også, at 10-5 = 1 / 105 .

10-9 / 105 = 10-9 · 10-5 = 10-9-5 = 10-14 .


Svar #5
15. april 2012 af Thomas1997 (Slettet)

Hvorfor i alverden giver (10^9) / (10^(-5)) =  × 10^14


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det følger af, at

109 / 10-5 = 109 · 10-(-5) = 109 ·105 = 109+5 = 1014 .


Svar #7
15. april 2012 af Thomas1997 (Slettet)

Jamen hvorfor sker det samme så ikke i

(10^(-9)) / (10^5) = 10^-14? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

For der dividerer man med 105 , mens man det andet sted dividerer med 10-5 .


Svar #9
15. april 2012 af Thomas1997 (Slettet)

Ja, men gælder minus reglen ikke for -9, som det gjorde med -5 i første tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvilken minusregel er det, du hentyder til? I alle disse stykker er der tale om at addere eksponenter.

Alle tallene 109 , 10-9 , 105 og 10-5 er positive tal, og når de ganges eller divideres med hinanden, er resultatet positivt.


Skriv et svar til: Minus og plus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.