Matematik

Optimeret omsætning

16. april 2012 af Sikringer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ud fra nogle givne punkter beregnet mig frem til afsætningskurven for et bestemt produkt, altså sammenhængen mellem pris og afsætning.
Den beregnede lineære sammenhæng kan findes via denne funktion p(x)=-1x+400.

Vi har til næste opgave at finde ved hvilken afsætning/pris man vil have den maksimale omsætning. Ud over at prøve sig frem, findes der så en beregnings metode, som vil kunne finde den optilimale omsætning?

På forhånd tak.

Mange hilsner Morten


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2012 af peter lind

Du kan finde en funktion som funktion af prisen, der angiver den samlede fortjeneste for eks. indtægt -produktionsomkostninger. . Du kan så løse ligningen f'(x) = 0 for at finde den optimale pris


Svar #2
16. april 2012 af Sikringer (Slettet)

Funktionen for prisen må derfor være en en 2 grad polynom ikke?? 

 


Svar #3
16. april 2012 af Sikringer (Slettet)

Udvidelse af tidligere svar.


Jeg kan vel sætte et x uden for funktionen altså (-x+400)x

=-x^2+400x?? Vil det ikke være korrekt?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Pris gange mængde er lig omsætning

R(x) = (400-x) x = -x^2 +400x

ja det er rigtigt ... maksimer denne mht. x

 

hvilket må give x*=200 da du udelukkende er interesseret i positive løsninger


Svar #5
16. april 2012 af Sikringer (Slettet)

Nemlig derfor skal jeg også angive en DM(f)=[0;400]

 


Skriv et svar til: Optimeret omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.