Matematik

Rettelse trekanter 2.

16. april 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej..

Er dette korrekte?

Og hvordan beregner jeg spørgsmål b?

- Bestem arealet af fiskerhusets grundflade.

 

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Trekanter.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2012 af mette48 (Slettet)

Meningen er sikkert god nok, men det du skriver er forkert

s * tan(40,7) = 2,7

s = 2,7 / tan(40,7= ...

2,5 * tan(w)= (3,53 - s )

tan(w)=(3,53-s) / 2,5)

b)

højden i den indtegnede trekant fås med pythagoras

h2+(3/2)2=3,922

derefter kan du finde arealet af en trekant og til sidst af alle 8 treganter tilsammen


Svar #2
16. april 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, men er tallene rigtige i a og b nu??

b)

 Vinkel A = 45°

Areal = 0,5 • b • c • sin(A)

Areal = 0,5 • 3,92 • 3,92 • sin(45)

Areal = 5,43 m2

Areal = 5,43 • 8

Areal = 43,44 m2


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Regner man det korrekt ud uden afrunding af mellemresultater, finder man

A = 43,46m2 , idet

h = √(3,922 - (3/2)2) ≈ 3,6217m

A = 8·(1/2)·h·3m = (12m)·h

Det er samme opgave, som du fik hjælp til i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1174939


Svar #4
16. april 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak!

 


Skriv et svar til: Rettelse trekanter 2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.