Studievalg og videregående studie

Matematik - dumpet eller?

18. april 2012 af andrequvich (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg ser at flere har haft lignedne spørgsmål, men jeg er dog stadigvæk i dyb tvivl om jeg har dumpet matematik?
 

Alle min karakterer ser fine ud, bortset fra matematik. Desværre.

Jeg havde til at starte med matematik på A da jeg startede i gym., men jeg skiftede linje efter 1. halvår hvor jeg fik mat. B i stedet.

Jeg afsluttede matematik A med karakterene 7, 7. 

Matematik B gik af mærkværdige årsager meget dårligere og jeg fik følgende karakterer:

Mundligt: 7, 02, 7, 02, 4, 02, 4. Afsluttet: 4. 

Skriftligt: 4, 02, 7, 02, 7, 02, 02. Afsluttet: 00, 02. 

Så er mit spørgsmål. Har jeg pga. den skriftlige prøve karakter, hvor jeg fik 00, dumpet matematik eller hvorledes? Jeg har jo ellers aldrig fået 00?

Jeg spørger fordi jeg snart skal søge ind på studie, og nogle af de steder jeg gerne vil søge ind kræver blot et matematik B bestået?

Jeg håber virkelig at I kan svare mig!
 

Mvh,

Andreas


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. april 2012 af 8520 (Slettet)

Altså hvis det hele tæller samlet altså det samlede gennemsnit så er det jo bare sige 4+2+0/3 = 2 (Bestået)

Dog hvis du skal bestå både mundtligt og skriftligt hver for sig, Så er mundtligt bestået, men skriftlige dumpet 0+2/2 = 1 (Dumpet) Så er det med at tage en re-eksamen:)

Sådan ser jeg på det:)


Svar #2
18. april 2012 af andrequvich (Slettet)

Tak for svaret!

Men hvad mener du med "hvis jeg skal"?

Jeg vil gerne ind på CBS og nogle af deres uddannesler siger, at Matematik B skal være bestået? Der står ikke noget om at de skal være bestået hver for sig? Så jeg forstår det ikke helt?

Og hvordan kan jeg bede om en "re-eksamen"? :-)

Tak på forhånd!

Mvh,

Andreas 


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. april 2012 af 8520 (Slettet)

Der menes at både mundtlig og skriflige del skal beståes hver for sig og det burde din lære kunne svare dig på, jeg ved ikke hvordan din skoles beståelses politik er.

Det samme gælder hvis du vil til re-eksamen, så skal du også henvende dig til din lære og høre om det er muligt.  

Hvad er gælder 00 og 02 for i din skriftlig eksamen?


Svar #4
18. april 2012 af andrequvich (Slettet)

02 er standpunkt og 00 var selve den afsluttende prøve, som jeg kom op i. 

Så altså skal jeg konktakte min lærer og høre om det er muligt at komme ti re-eksamen, hvis jeg vil søge ind på et studie der kræver matematik b bestået? 

Mine årskarakterer regnes altså på ingen måde med i "bedømmelsen" om jeg er bestået eller ej? :-(

 


Brugbart svar (3)

Svar #5
18. april 2012 af 8520 (Slettet)

Ja du skal kontakte din lære med henhold til en re-eksamen, og høre om skolen giver mulighed for at tag det.

Jo din årskarrakter tæller med, og der tages et gennemsnit af din årskarakter og den afslutende prøve, så det vil sige at 0+2/2 = 1 (dumpet) desværre:(

Jeg vil anbefale dig at bruge hjemmesiden Frividen.dk hvis du kender den. Jeg har haft meget glæde af den ihvertfald:)


Skriv et svar til: Matematik - dumpet eller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.