Matematik

Lineær regression

18. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har værdierne:

1900     1975
46          70

Og skal lave en lineær regression.

Jeg får svarene:

a = -562
b = 0,32

Det ser dog ikke rigtig ud - nogen der kan regne efter for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af nielsenHTX

i modellen f(x)=ax+b har du byttet rundt på a og b og normalt sætter man start året til x=0, så 1900 er tiden 0.

så du har punkterne f(0)=46 og f(75)=70

men f(x)=0.32x-562 passer med dine tal. da f(1900)=46 og f(1975)=70.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

... det er ikke nødvendigt at benytte regression til at bestemme en lineær funktion, når du kun har to punker. Lineær regression benyttes, når der er mindst to punkter.

Du kan benytte a = Δy/Δx eller

f(x) = ax + b        hvor x startes efte 1900-tallet

f(0) =           a·0 + b = 46

f(75) =      a·75 + b = 70

2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #3
18. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

#3:

Prøv at se på selve opgaven .. måske den giver bedre mening. Kan ikke forstår hvorfor at jeg skal sætte 1900 til 0.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

#3

Den forventede levealder (målt i år) for nyfødte kan beskrives ved

en lineær funktion f af tiden (målt i antal år efter 1900).

... som jeg skrev i #2    "hvor x startes efte 1900-tallet"

1900 er start,  1975 er slut   ..  varighed er 75 år.

Derfor genlæs #1 of #2.


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.