Matematik

Mat: Sandsynlighedsregning

18. april 2012 af pomme22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

På en tilfældig måde trækkes fire kort fra et sædvaneligt spil på 52 kort.
a) Hvor mange mulige udfald er der?
b)Hvad er sandsyneligheden for, at det bliver fire spar?
c) Hvad sandsynligheden for, at det bliver fire billedkort?

Er der nogen der kan hjælp mig igang?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af peter lind

Brug at binomialkoefficienten Kn,m angiver på hvor mange måder man kan tage m ud af n elementer


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af hesch (Slettet)

a)  Første gang du trækker, er der 52 muligheder. Anden gang er der 51 kort at vælge imellem og dermed 51 muligheder, osv. Derfor bliver der ialt:

52*51*50*49 mulige udfald, når du trækker 4 kort.

eller skrevet på en anden måde:  52! / 48!  mulige udfald.

b)  52 kort, 13 spar:  Første gang du trækker, er sandsynligheden 13/52, (antal gunstige / antal mulige ).  Anden gang er der 12 spar og 51 kort tilbage. Sandsynligheden for at trække endnu en spar er derfor 12/51, osv. Sandsynligheden for at trække 4 spar er produktet af de enkelte sandsynligheder = 

(13/52) * (12/51) * (11/50) * (10/49)

eller skrevet på anden måde:  13! / 9! / 52! * 48!

c)  Løses på samme måde som b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

#3

a) Jeg tror at rækkefølgen er ligegyldig. Derfor skal der divideres med 4! ift. dit forslag.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2012 af hesch (Slettet)

#4   Du har ret  :)


Svar #6
18. april 2012 af pomme22 (Slettet)

Undskyld hvad skal der så stå?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2012 af peter lind

Du skal bruge binomialkoefficienterne Kn,m = n!/( m!*(n-m)!) i første opgave  med n =52, m =4


Svar #8
18. april 2012 af pomme22 (Slettet)

Okay tak :D
 


Skriv et svar til: Mat: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.