Matematik

andengradpolynomium

20. april 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har funktionen: f(x)=2x^2+3x+2

Jeg får toppunktet til at være: T(-0,75:0,875).

Er det rigtigt? Når jeg laver den i maple, passer det ikek helt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Toppunktets x-koordinat er xT = -b/(2a) og den er beregnet korrekt. Beregn så toppunktets y-koordinat

yT = f(xT) = 2·(-3/4)2 + 3·(-3/4) + 2 = (9/8) -(9/4) + 2 = (9 -18 +16)/8 = 7/8

Din beregning er korrekt.


Svar #2
20. april 2012 af Sinimini (Slettet)

okay. det var godt..tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2012 af mathon

 

                         f(x) = 2x2+3x + 2 = 2(x+(3/4))2 + (7/8)

hvor
                        f(-(3/4)) = 2(-(3/4)+(3/4))2 + (7/8) = (7/8)


Skriv et svar til: andengradpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.