Matematik

vektorer og regneregler

21. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved hvordan det ser ud, når man ganger et tal t med en vektor: (a1t, a2t, a3t), men er det nogen, der kan fortælle mig hvordan det ser ud, når man addition og substraktion med et tal på en vektor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan ikke lægge et tal til en vektor. Man kan addere to vektorer, og de adderes som bekendt ved koordinatvis addition.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2012 af mathon

 

                      addition/subtraktion af en vektor med et "tal" er ikke muligt

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2012 af wut123 (Slettet)

 

 


Svar #4
21. april 2012 af mathbj (Slettet)

Spørgsmålet lyder: Beskriv kort grundlæggende begreber vedr. vektorer i rummet, herunder stedvektor, addition, subtraktion og multiplikation med et tal.

Okay, så indirekte skal jeg forstå at multiplikation er som jeg beskrev ovenstående, mens addition og subtraktion foregår mellem to vektorer. Spørgsmålet kan bare godt misforstås en smule, synes jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om addition og subtraktion af vektorer, og om multiplikation af en vektor med et tal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2012 af SuneChr

Der gælder

s(a + b) = sa + sb

(s + t)a = sa + ta

s(ta) = (st)a

1a = a

 


Skriv et svar til: vektorer og regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.