Matematik

Sansynlighed 4006 a)

21. april 2012 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en klinisk afprøvning af en bestemt type medicin på en bestemt alvorlig sygdom har man opdelt de lige behandlingskrævende patienter i to grupper A og B. Gruppe A får medicinen, mens gruppe B er kontrolgruppe, som derfor får placebo(fx. kalktabletter). Ingen af grupperne ved, hvilken type behandling de får. Efter 6 måneders behandling undersøger man virkningen af behandlingen i hver af de to grupper, og resultatet af denne undersøgelse i tabellen nedenfor.

-------------------------------------------------------------------------
Status efter 6 mdr. l  Gruppe A  l  Gruppe B  l   Ialt

--------------------------------------------------------------------------

Død                        l         8        l        17        l    25

--------------------------------------------------------------------------

Overlevende          l         75      l          48       l   123

--------------------------------------------------------------------------

Ialt                         l         83       l        65         l  148

--------------------------------------------------------------------------

 

a) Opstil en tabel over de forventede værdier for "Død" og "Overlevende" i de to grupper A og B.

 

 


Svar #1
21. april 2012 af multo26 (Slettet)

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Gad vide om der menes forventede værdier, hvis det antages at medicinen ikke virker?

Normalfrekvens = 25 døde ud af 148.

Gruppe A død = 83 * 25 / 148 = 14    ... og levende = 83 - 14 = 69

 


Skriv et svar til: Sansynlighed 4006 a)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.