Matematik

Hjælp til Hvordan rentesregningens fremskrivningsformel?

21. april 2012 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder her og knokler med en matematik afleveringen, men har søgt flere steder efter hjælp omkring mit enme.

Mit spørgsmål lyder sådan her: Hvordan bestemmes A0 hvis An, r og n er kendte?

Hele sprøgsmålet lyder opringeligt således: Gennemgå de enkelte parametre i renterengningens fremskrivningsformel, hvad de står for, og hvordan de beregnes, vis med eks. hvordan de beregnes/bestemmes. Vis regning af de enkelte parametre med med eksempler.

Så nogen som ønsker at hjælpe? - Jeg ville være virkelige være taknemlig. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2012 af nielsenHTX

går ud fra du tænker på Annuitets formlen.

A[n] = (A[0]*(1+r)^n-1)/r

divider med (1+r)^n-1 og gang med r så

A0=(A[n]*r+1)/(1+r)^n


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2012 af mathon

                   

        generelt
                              Ap = y·((1+r)p - (1+r)p-n) / r

for p = 0
haves
                              A0 = y·((1+r)0 - (1+r)0-n) / r

                              A0 = (y / r) · (1 - (1+r)-n)
                      


Skriv et svar til: Hjælp til Hvordan rentesregningens fremskrivningsformel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.