Fysik

Radius i et magnetfelt.

22. april 2012 af chinee222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er blevet stillet følgende opgave:

Figuren viser et homogent magnetfelt hvis retning er vinkelret ind i parpiret. Inde i feltet udsender en elektronkanon elektroner med fraten 4,19*10^7 m/s vinkelret på feltet. Elektronerne bevæger sig herefter i cirkelbaner. Magnetfeltet har fluxtætheden B=3,2 mT.

Bestem radius i cirkel bevægelsen.

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2012 af peter lind

Fra kraften på en ladet partikel i et magnetfelt og ligninger for den jævne cirkelbevægelse fås e*v*B =  m*v2/r


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2012 af hesch (Slettet)

Du skal anvende Lorenz-kraften:

F = q( E + v x B )   (bolface karakterer er vektorer )

F: kraft

q: ladning

E: elektrisk feltstyrke

v: hastighed

B: magnetisk induktion

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2012 af mathon

  dvs

          r = me·v / (e·B) = (9,10939·10-31 kg) ·(4,19·107 m/s) / ((1,60218·10-19 C)·(3,2·10-3 T) = 0,0744 m =

                                                                                                                                                      7,44 cm

  enheder:
                           kg·(m/s) / (C·T) =

                           kg·(m/s) / (As·(N/(A·m)) =

                           (kg·m/s2) / (N/m) =

                           (N) / (N/m) = m

                           

 

                          

                          


Skriv et svar til: Radius i et magnetfelt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.