Fysik

Joule

23. april 2012 af Stjernen999 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der mon nogen der kan hjælpe med denne opgave. Mangler man ikke oplysninger om tiden for at kunne beregne accelerationen?

Opgave: En bil kører med hastigheden 80,0 km/h. Den bremser helt op over en strækning på 150 m. Hvor stort et arbejde er der udført på bilen, hvis den har massen 1180 kg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det gør der ikke, for bremsetiden kan jo beregnes ud fra oplysningerne. Det forudsættes, at opbremsningen foregår med konstant acceleration a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2012 af NejTilSvampe

accelerationen går fra 80 til 0 over en strækning på 150m, i hvad vi må antage er under konstant accelerationen.

Δa = Δv2 / Δs

dermed:

a = (0 - 80)2 / 150


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

og omregnes selvfølgelig til m/s ved at dividere med 3.6


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

En lille detalje: der er forskel på Δs og Δt . Man skal benytte både at

s = (1/2)at2 + v0t,

og

v = v0 + at ,

s = (1/2)a(v0/a)2 -v02/a = -(1/2)v02/a ,

og dermed

a = -(1/2)v02/s


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2012 af NejTilSvampe

#4 - ja, #2 er helt igennem noget vrøvl.. jeg er vist lidt over træt.


Svar #6
23. april 2012 af Stjernen999 (Slettet)

Ja tak, nu fik jeg det til at passe :-) Giver -291 kj


Skriv et svar til: Joule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.