Fysik

Fysikopgaver der driller.

25. april 2012 af matthie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er gået helt død i mine fysikopgaver. Så håber der er nogle friske sjæle derude, som kunne tænke at hjælpe med. Evt. give nogle hints og/eller forslag i how to solve the problems.

  Jeg poster selve opgavesætte som en pdf-fil da det er lettere end at skulle skrive det.

Der står også lidt mere uddybende i info.

Men den første opgaver lyder således:

1. Opstil reaktionsskemaet for henfaldet, hvor ?223?_Ra udsender en ?14?_(C-kerne).
Beregn processens Q-værdi ud fra masserne af de partikler, som deltager i processen

Da der er tale om at Ra henfalder ved alpha-henfald, er mit bud at den første del skal løses sådan her: 

(_88^226)Ra→(_86^222)Rn+(_2^4)He . Er det korrekt?

Så når jeg til selve problemet. Beregn processens Q-værdi..

Hva dælen skal man gøre der? xD

Jeg har fået disse konstanter at arbejde med: Massen af Ra-223 = 223,0185021710 u og C-14= 14.003249887 u og så at T½ af Ra-223=11,43 døgn.

Nogen som kan hjælpe mig her?

Vedhæftet fil: 3gFy-25.4.2012 (1).pdf

Svar #1
25. april 2012 af matthie (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. Så behøver ingen hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2012 af mathon

                            
                                                  22388Ra   --->   20982Pb   +   146C    

                     
                             Δm = 223,018502 u - 208,981065 u - 14.003250 u = 0,034187 u
                                                                     opslag

                             1 u ≡ 931,494 MeV

                             Q = (0,034187 u) · (931,494 MeV/u) = 31,845 MeV     


Skriv et svar til: Fysikopgaver der driller.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.