Fysik

fluxtæthed

23. august 2005 af stumpL (Slettet)
F=B*I*L*sin(90)*n. Jeg skal lave isoleret B. Ser formlem så sådan ud: B=F/(I*L*sin(90)*n.
F=2,3N
I=1,5A
n=150 vindinger
L=6,0cm

kan jeg lave nogle af enhederne om?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2005 af Doven stræber (Slettet)

det ser da meget rigtigt ud, men du mangler lige at slutte parantesen af:

B=F/(I*L*sin(90)*n).

Og for at gøre det endnu nemmere så er sin(90)=1, og da det optræder som en faktor kan du bare pille det ud ad formlen:

B=F/(I*L*n).

Svar #2
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

så får jeg at B=0,0017 kan det passe?

Svar #3
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

hvad er enheden for fluxtæthed?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2005 af Doven stræber (Slettet)

Jeg får det til det samme, men hvad er B for en enhed?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2005 af Doven stræber (Slettet)

hmm... Hvis man skriver Newton i SI enheder hvad hedder det så?

Svar #6
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

jeg har lavet de 6,0co om til meter, og får så at fluxtætheden bliver 0,17 T (tesla)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2005 af Doven stræber (Slettet)

Aner ikke hvad tesla er. Jeg går på 1. år

Svar #8
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

jeg er 3.g'er -tesla er enheden for fluxtæthed... så ved du det!! jeg har fysik på A, men denne opgave drillede lige lidt..

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2005 af Doven stræber (Slettet)

Ok, hvad er fluxtæthed for en ting.

Svar #10
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

det har noget med magnetisme at gøre. man kan måle styrken af et magnetfelt med en magnetfeltmåler.styrken B af et magnetfelt angives i enheden tesla. B er så fluxtætheden.

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Kræfter måles i kg*m/(s^2)
Længder måles i m
Strømstyrker i C/s
Vindingstal har ingen enhed
F/(I*l*n) vil da få enhederne:
kg*m/(s^2)/(C/s*m) = kg/(s*C)
Det er den korteste version

Svar #12
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

hmm?? måler man da ikke strømstyrke i A.. hvorfor skal jeg lave så mange af enhederne om?

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. august 2005 af QaZZaQ

Man måler strømstyrke i Ampere.
Men strømstyrke er samtidig ladning pr sekund, altså den ladning der passerer et punkt pr. sekund.
Ampere er en SI-grundenhed.
Definitionen af Ampere kan du læse her, hvis du er interesseret:
http://da.wikipedia.org/wiki/Ampere

A=C/s

Svar #14
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

ok...
-I= 1,5A =1,5C/s
-F= 2,3N =2,3kg*m/(s^2)
-L= 0,60m
-n= 150 vindinger

eller hvad?? fordtår det ikke lige

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. august 2005 af QaZZaQ

Jeg ved ikke rigtigt hvor du vil hen, men det du har skrevet der er i hvert fald korrekt.

Svar #16
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

hvorfor skal jeg lave strømstyrken om til C/s?? og hvorfor skal F have enheden kg*m/(s^2)??

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. august 2005 af QaZZaQ

Det skal du heller ikke gøre.
Du skal bruge Ampere, Newton og Meter.
-I= 1,5A
-F= 2,3N
-L= 0,60m
-n= 150

B=F/(I*L*n)=> enheden N/A*m=T (Tesla)

Svar #18
23. august 2005 af stumpL (Slettet)

det var jo os det jeg gjore aller først

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. maj 2010 af Phausc (Slettet)

 undskyld det meeeeget sene svar, men det er vist ikke helt rigtigt....... til at starte med skrev du, at 

L=6,0 cm

og senere

L=0,60 m

Hvilket skulle være

L=0,06m


Skriv et svar til: fluxtæthed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.