Matematik

Trigonometri

25. april 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg går i 10. klasse og jeg havde et papir hvorpå der stod nogle informationer om hvilke formler man skal bruge til de forskellige retvinklede trekanter, men mit papir er desværre blevet væk og min lærer er ikke villig til at udlevere et nyt til mig.
Så jeg ville høre om der er nogle der kan forklare mig hvilke formler man skal bruge til de forskellige retvinklede trekanter.

fx a=b*tanA bruges til at finde længden af hypotenusen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2012 af Flemming1212 (Slettet)

Hej

 

cos(v)=hos/hyp    el.    hos=cos(v)*hyp    el.    hyp=hos/cos(v)

sin(v)=mod/hyp   el.    mod=sin(v)*hyp    el.    hyp=mod/sin(v)

tan(v)=mod/hos   el.    mod=tan(v)*hos    el.    hos=mod/tan(v)

 

hos=hosliggende side(siden, der ligger hos vinklen ud over hypotenusen)

mod=modstående side(siden over for den vinkel opgaver beskæftiger sig med)

hyp=hypotenusen(altid siden over for den rette vinkel)


Svar #3
25. april 2012 af inger91 (Slettet)

Årh tusind tak for hjælpen begge to :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

#0 Men det er jo ikke noget man skal kunne udenad! (:

Du skal blot forstå hvorfor man egentlig gør det, og ikke kun hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2012 af YesMe (Slettet)

...tjoo, det er også en god ide at huske det udenad efter man har forstået. Det er klart, at det er svært at huske, når man ikke har forstået det god nok - selvom det er ret sjovt at lege med matematik. For at forstå hvordan disse formler er kommet frem, kan man starte med at kigge på enhedscirklen, og tegne to ensvinklede trekanter osv.

Se (Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

... men det er ikke nødvendigt for dig at forstå det lige nu pga. dit niveau. Man plejer som regel at lære og forstå beviserne på gymnasiet. God arbejdslyst.


Svar #6
25. april 2012 af inger91 (Slettet)

Nå okay, det lyder lettende at jeg ikke skal kunne det udenad :)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.