Fysik

idealgasligning

26. april 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

idealgasligningen siger: p*V=n*R*T

 

mit spørgsmål er så: enhederne til de enkelte værdier kan i huske hvad de er??

 

det når man fx. isolerer V fra ligningen og fx. indsætter sit tryk p, skal denne så ikke være i Pa?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af Mogens12345 (Slettet)

Jov :D


Svar #2
26. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

okay tak :-) så hvis nu vi går udfra jeg skal finde V rumfanget, og jeg så har indsat alle mine værdier, hva kommer enheden så ud i for V ? er det i L ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af mathon

afhængigt af din værdi for R

           R = 8,31451 Pa·m3/(mol·K) = 0,08258 atm·L/(mol·K) = 0,083145 bar·L/(mol·K)

 


Svar #4
28. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

min R værdi har enheden: J/mol*K  ?? hvad kommer enheden så ud i ? hvis det nu er V jeg skal bestemme


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2012 af mathon

                        min R værdi har enheden: J/(mol·K) = Pa·m3/(mol·K)
   hvorfor
                        enheden for V i
                                                         V = n·R·T / p         bliver    m3


 da
                                                         mol · (Pa·m3/(mol·K)) · K / Pa  =  m3


Skriv et svar til: idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.