Matematik

Differentialregning

26. april 2012 af Vandfald18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg håber I kan hjælpe mig med at komme i gang .

Hvordan vil I tage fat i denne opgave og hvilke områder vil I komme ind på . I er velkomme til at sende video klip , hvis det kan svare på mit spørgsmål.

 

Gør rede for begrebet differentialkvotient.

Udled differentialkvotienten for f(x)= x^n for n=1,2 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opstil de enkelte trin i den såkaldte "tre-trins regel" for definitionen af differentiabilitet af en funktion, og benyt fremgangsmåden på de angivne funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Differentialkvotient betyder hvor hurtigt en funktion vokser på en given x-værdi.

Den er lige så stor som tangentens hældning i punktet.


Svar #3
26. april 2012 af Vandfald18 (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2012 af Krabasken (Slettet)

http://frividen.dk/default.aspx?catid=efe0c749-68f5-4665-9f91-161729a62fb2&tabid=67

 

Vær opmærksom på, at de på videoen fejlagtigt kalder det for "differentialkoefficient" - det rigtige ord er

(som du osse skriver) "differentialkvotient"

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2012 af mathon

egentlig blot

                           for     xn  x>0          hvor n er konstant

                                    xn = en·ln(x)

                                    (xn) ' = (en·ln(x)) ' = en·ln(x)·(n·ln(x)) ' = xn·n·(1/x) = xn · n·x-1 = n·xn-1

                                   

                     


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2012 af mathon

                                    (xn) ' = (en·ln(x)) ' = en·ln(x)·(n·ln(x)) ' = xn·n·(1/x) = xn · n·x-1 = n·xn-1


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.