Fysik

Fra meter til nanometer

27. april 2012 af sashii - Niveau: C-niveau

Hvordan laver jeg bølgelængden: 6,4567 * 10-7 m om til nanometer. Skal jeg bare gange det med 10-9, og så for jeg = 6,4567 * 10-16 nm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2012 af hesch (Slettet)

1 m = 109 nm

10-7m = 102 nm

6,45 * 10-7 m = 645 nm


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2012 af hesch (Slettet)

Du tøver lidt ?

"nano" betyder jo "10-9 ".  Ergo kan du erstatte "n" med 10-9.  Så du kan skive:

1 m  =  109 *  10-9m   ⇒  1 m = 109 nm

Så når du skal omsætte m til nm skal du gange med 109.

 


Svar #3
28. april 2012 af sashii

så jeg siger 6,4567 * 10-7 * 109?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2012 af hesch (Slettet)

Ja, og

 6,4567 * 10-7 * 109  = 6,4567*102  = 645,67


Svar #5
28. april 2012 af sashii

Har forstået det nu. Tak for hjælpen. Du ved vil ikke hvad man kan sige om farven til 645,67 nm (rødligorange farve)? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2012 af hesch (Slettet)

Du kan kigge på dette link, hvor der er et par farveplancher:

http://da.edaboard.com/topic-4504824.0.html

De kalder her farven: mørk orange.

 


Svar #7
29. april 2012 af sashii

Men er der ikke noget man kan sige om "kendetegnene" ved farven? Eller har afstanden bare fået tildelt en farve, og ikke andet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2012 af hesch (Slettet)

Prøv at læse mit svar i din anden tråd: Spektrums farver.

Andre, der har interesse i, og viden om farver, vil hjælpe her. Men ikke under overskriften: Fra meter til nanometer.

 


Skriv et svar til: Fra meter til nanometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.