Fysik

aflæsning

28. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

Hej..

Hvordan kan man aflæse halveringstykkelsen på en graf?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad viser grafen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Aflæs funktionsværdien ved en passende x-værdi x0, hvor funktionsværdien f(x0) er stor. Opsøg via grafen den x-værdi x1 , hvor funktionsværdien f(x1) netop er det halve af funktionsværdien f(x0) . For en eksponentielt aftagende funktion f(x) vil der da gælde, at halveringstykkelsen x1/2 er

      x1/2 = x1 - x0 .


Svar #3
29. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

Hvordan aflæser man fx. på vedhæftede graf.

Vedhæftet fil:graf.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der kender du jo forskriften. Benyt

x1/2 = ln(1/2) / ln(a) = ln(2) / 0,013


Svar #5
29. april 2012 af Hatten10 (Slettet)

okay.. Kan du hjælpe med dette spørgsmål: Hvordan kan det udnyttes at radioaktiv stråling kan absoberes af et stof??


Skriv et svar til: aflæsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.