Fysik

Bølgelængde

29. april 2012 af DitteLyng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej , 

 

Jeg sidder og skal udregne bølgelængden i m, samt bølgehastigheden i m/s. 

Jeg har fundet følgnde to formler :

 

For at beregne bølgelængden i meter bruger vi følgende formel :

λ=v/f

Hvor

λ = bølgelængden i meter
v = lydens hastighed (340 m/s)
f = frekvens

For at beregne bølgehastigheden bruger vi følgende formel:

f * λ=v

Hvor :

λ = bølgelængden i meter
f = frekvens
v = bølgelængden i meter pr. sekund

 

Jeg har en udregning der hedder :

 

 340/584,41 = 0,581783 (dette er min bølgelængde) 

 

og

 

584,41 * 0,581783 = 340 (dette er min bølgehastighed)

 

Meeen, kan det passe at bølgehastigheden er den samme som lydens hastighed?? 

Og når jeg skal regne det videre i næste grundtone giver det igen bare 340 i bølgehastighed i m/s. 

 

Nogle der kan hjælpe med hvilke tal jeg skal bruge? 

 

Min grundtone har frekvensen 584,41 Hz

Min 1. grundtone har frekvensen 1736,45 Hz

Min 2. grundtone har frekvensen 2108,15 Hz

 

Jeg skal for dem alle tre udregne både bølgelængden i meter samt bølgehastigheden i meter pr. sekund.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af peter lind

Du har formentlig et eller andet instrument, hvor du kan finde bølgelængderne for ud fra knuder og buge. Ud fra det kan du så beregne bølgehastighed.  Hvis det foregår i normal luft får du selvfølgelig lydhastigheden i luft


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.