Matematik

Mines stykke

30. april 2012 af timmmer1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Stykket lyder såden her

7806 - 907 =

 

Når jeg prøver at regne det ud så regner jeg det ud sådan her

 

7806            Først tag jeg og ligger 1 i mente så det bliver 16 - 7 = 9 

907              Efter det skal jeg minus 0 - 0 = 0 Men jeg har taget stykket på lommeregner og den siger der skal stå igen 

------             9 igen. Jeg kan bare ikke få det til 9, nogen der kan hjælpe?

6899


Svar #1
30. april 2012 af timmmer1 (Slettet)

sorry for den dårlige opstilling


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal stille det således op

  7806
- 0907

 Enere under enere, tiere under tiere, og så videre.

Når man låner 1 fra 0'et i 10-er kolonnen, skal man gå videre og låne 1 fra 100-kolonnen, så der nu står 10 i 10-er kolonnen, som man så kan låne 1 fra.


Svar #3
30. april 2012 af timmmer1 (Slettet)

Okay tak, tror jeg forstår, kunne godt tænke med en grundigere forklaring ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Lad som om du regner med penge

opstilling som i #2

  7806
- 0907

Enere under enere, tiere under tiere, og så videre.

enere

7 fra 6, det kan man ikke, så nu veksler vi en 10er, der er ikke nogle, så vi må veksle en 100er nu har vi så i tælleren:

7 1000er,  7 100er, 10 10er og 6 enere hov vi skal bruge flere enere så vi veksler 1 10er og har så:

7 1000er,  7 100er, 9 10er og 16 enere

så trækker vi fra, bagfra

16-7=9enere, 9-0 10ere, 7-9 det kan man ikke, vi veksler til 6 1000er og 17 100er

fortsætter med at trække fra

17-8 100er og 6-0 1000er

Skrives det som #2 foreslør ser det således ud idet cefret streges over, når der veksles ( lånes) og der skrives 1 foran/ over cifret bagved

 

  7 18 10 16
- 0  9   0   7

  6   8  9   9

Håber du forstår eksemblet

 

 


Skriv et svar til: Mines stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.