Fysik

HASTER! Lydbølger!!

30. april 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Et musikinstrument udsender en tone med bølgelængden 0,40 m 

 

d) Hvilken frekvens har denne tone ved 20 C?

e) Hvilken frekvens har denne tone ved 40 C?

 

Hastighed ved temperatur: 

v= 20*sqare t + 273 

 

 

Ved jeg kan bruge bølgens ligning .. 

 

v= lamda *f 

f= v/ lamda 

 

 

 

 

 

???

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2012 af peter lind

Du beregner hastigheden for de 2 temperaturer og sætter det ind i den sidste formel


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2012 af mathon

 

                           v = 20 (m/s)·K -(1/2)·(T)


    20C
                           v = 20 (m/s)·K -(1/2)·((273+20) K) = 342,345 m/s

                           f = v / λ = (342,345 m/s) / (0,40 m) = 855,862 Hz
                                                    


Skriv et svar til: HASTER! Lydbølger!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.