Matematik

Diagonaliseres

01. maj 2012 af cool10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Om en 2x2 matrix A vides at 

A<2,3>=<6,9> og A<4,-1>=<-8,2>

Jeg forstår ikke hvordan dette skal tolkes om matrixen A. 
Men spørgsmålet er , gør rede for at A kan diagonaliseres.

Jeg ved at A er diagonaliserbar, hvis egenværdierne er forskellige... 

Så jeg skal vel finde egenværdien af A,.
Men hvilke 4 tal er i A matrixen 2x2, og hvorfor er det det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af peter lind

Det gør jeg heller ikke. Har du skrevet ordret af ?. Hvis mulig læg en fil med den originale opgave ind på portalen evt. som et skannet billed


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2012 af whereab (Slettet)

En egenværdi for en matrix A er jo en skalar λ der for en egenvektor v opfylder Av = λv. 

I dit tilfælde er egenvektorene v1=(2,3) og v2=(4,-1). Bestem nu λ1 og λ2 så Av11v1 og Av22v2


Svar #3
01. maj 2012 af cool10 (Slettet)

Sådan ser Opgaven ud

Vedhæftet fil:hej.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2012 af peter lind

angiv matricen med a11 a12 a21 a22 og gang de pågældende vektorer på.. Det giver 2 ligninger med de 2 ubekendte a11 og a12 samt to andre ligninger med de 2 ubekendte a22 og a21. Af dette kan du så finde matricen. Nu er de angivne vektorer rent faktisk egenvektorer så du kan slippe nemmere over det som angivet i #2


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den elegante fremgangsmåde er som angivet i #2. Man kan også gå direkte frem som angivet i #4. Man ved så, at

og da matricen  er regulær, har vi


Svar #6
02. maj 2012 af cool10 (Slettet)

har jeg så vist at A er diagonaliserbar eller skal så også finde egenværdierne ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. maj 2012 af peter lind

#6 Mig bekendt har du ikke vist noget som helst. Det nemmeste -som angivet flere steder- er at finde egenværdierne som angivet i #2


Skriv et svar til: Diagonaliseres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.