Matematik

Hjælp til procent og rentesregning.

01. maj 2012 af Prinsesse25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gøre rede for hvad procentregning er , beskriv herunder begrebet fremskrivningsfaktoren.
Gøre rede for formlen til kapitalfremskrivning Kn = K0 x (1+r) n og vis eksempler på hverdan man bestemmer en ad størrelserne når man kender de tre andre.
Man kan indrage projektet Renter og Annuitet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af peter lind

Læs i din bog


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

i formlen Kn = k0 * (1+r)n    er fremskrivningsfaktoren 1+r. Renten laves om til decimaltal. r = rente% / 100.

hvis f.eks. fremskrivningsfaktoren er 1.13 er renten 13%. Hvis renten er 7% er r=0.07.

ukendt rente: Man indsætter 8000 kr i banken og efter 5 år har man 11000 kr.

                11000 = 8000 * (1+r)  =>   r= ____ = ____%  (løs ligning/solve)

ukendt Kn : indsæt i formlen

ukendt K0 : Et beløb til en rente på 6 % er på 7 år vokset til 25000 kr.

                 25000 = k * 1.067     =>  k = _____   (løs ligning)

ukendt tid (n) :

 Befolkningen i Østerby er 3500 personer. Byen vokser 0,5% om året. Om hvor lang tid rammer man 4200 personer?

                 4200  =   3500  * 1,005n    =>  n=____ år  (løs ligning. Brug log hvis den løses i hånd)

 


Skriv et svar til: Hjælp til procent og rentesregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.