Matematik
Kurvelængde bevis for vektorfunktion..
Nogen der kan hjælpe mig med at finde noget info omkring kruvelængde beviset for en vektorfunktion? Eller nogen der kender beviset?
Svar #2
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Groft set har man for en kurve r(t)
ΔL = ∫ |dr| = ∫ |dr/dt| dt
Svar #3
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)
formlen hedder for alm. ikke parametriske funktioner:
s = a∫b √(1 + r '(x)2) dx
Så jeg vil tro at for vektoren r(rx , ry), at man bare tager og udskifter r med ry , og x med rx
Evt. skal grænserne a og b måske også ændres, således at rx = a og rx = b
Svar #4
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
Den formel fremkommer jo netop af formlen
ΔL = t1∫t2 |dr/dt| dt
ved parametrisering af grafen for en funktion f(x) :
r(t) = (t , f(t)) ⇒ dr/dt = (1 , f '(t)) ⇒ |dr/dt| = [ 1 + (f '(t))2 ]1/2
Svar #6
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)
ah, ja skal altid lige vænne mg til at skelne mellem l x l (numerisk) og l r l (længde).
Er samlet kurvelængde L så lig med dobbelt integrale af længden af den afledede vektor?
Svar #8
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)
eksempel:
r(t) = (5t+5 , 4t2 +t +6)
r ' (t) = (5 , 8t + 1)
l r l = √ (52+(8t+1)2)
L = a∫b (√ (25+(8t+1)2) dx
Svar #9
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#8
I #4 stod ΔL for buelængden langs kurven r(t) fra punktet hørende til parameterværdien t1 til punktet hørende til parameterværdien t2 .
Buelængden L langs kurven fra t1 til t2 er så
L(t1,t2) = t1∫t2 |dr/dt| dt
I dine udtryk bør man skrive r(t) og r '(t) i vektornotation, idet man ofte benytter r(t) som alternativ notation for længden |r(t)| .
Skriv et svar til: Kurvelængde bevis for vektorfunktion..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
