Matematik

Sandsynlighed

02. maj 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: C-niveau

To kort trækkes efter hinanden og uden tilbagelægning fra et almindeligt spil kort. Vi ser på hændelserne:

A. Første kort er en spar

B. andet kort er en klør

C.andet kort er et es

A. Bestem P(A)= 1/4, P(B)=1/4 og P(C)=1/13

B. Bestem P(BIA) og P(CIA)

 

Jeg er i tvivl om spørgsmål B og vil gerne have en "pædagogisk forklaring":-)

Jeg kender godt følgende formel: P(BIA)=P(A∩B)/P(B) men kan ikke regne mig frem til P(A∩B)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det skal forstås som P(B|A) = sandsynligheden for B hvis vi ved at A er sandt.

Så hvad er chancen for at trække en klør hvis det første kort er en spar?


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.