Matematik

Sandsynlighed

02. maj 2012 af aom10 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg sidder her med en opgave og fatter ingen ting!

Anders kaster med 2 terninger

a) Hvor stor er sandsynligheden for at få 2 ens?

b) Hvor stor er sandsynligheden få at summen af de 2 terninger giver 2,3,10,11,12?

C) Hvor stor er sandsynlighed for at få 2 ens og at summen give 2,3,10,11,12?

Håber virkelig i kan hjælpe! på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2012 af nielsenHTX

lav et skema over summen af de to terninger se fil.

hvor mange udfald er der? der er 6*6=36 udfald.

sandsynligheden = gunstige udfald / samtlige udfald

a) der er 6 muligheder for at få 2 ens så sandsynligheden er 6/36=1/6=16,7%

skriv så selv resten op, meget af arbejdet er lavet i filen.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #2
02. maj 2012 af aom10 (Slettet)

tusind tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

c) Gunstige udfald :  to 1'ere   eller to 5'ere  eller 2 6'ere  = 3 gunstige ud af 36 mulige = 1/12 = 8,3%


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2012 af nielsenHTX

#3 hov ja takker.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.