Fysik
Hurtigløb. Fysikopgave med differentiale
24. august 2005 af
03xbni (Slettet)
Hej.
Jeg sidder lige med en fysikopgave, som jeg rigtig gerne vil have hjælp til. På forhånd mange, mange tak.
Hurtigløb.
Ved de olympiske lege i Seoul 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 meter på 9,83.
a. Bestemmelse af gennemsnitsfarten for Ben Johnsons løb. (Den giver 10,17 m/s)
Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket:
v(t)= (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42m/s)*0,4937 t/s
b. Bestem accelerationen ved t=0 s samt den maksimale hastighed under løbet.
c. Hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 meter af løbet.
Jeg ved, at accelerationen er hastigheden differentieren, men jeg ved ikke, hvordan jeg differentiere udtrykket
Jeg sidder lige med en fysikopgave, som jeg rigtig gerne vil have hjælp til. På forhånd mange, mange tak.
Hurtigløb.
Ved de olympiske lege i Seoul 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 meter på 9,83.
a. Bestemmelse af gennemsnitsfarten for Ben Johnsons løb. (Den giver 10,17 m/s)
Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket:
v(t)= (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42m/s)*0,4937 t/s
b. Bestem accelerationen ved t=0 s samt den maksimale hastighed under løbet.
c. Hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 meter af løbet.
Jeg ved, at accelerationen er hastigheden differentieren, men jeg ved ikke, hvordan jeg differentiere udtrykket
Svar #1
28. august 2005 af Sentinox (Slettet)
Hej.
Er du sikker på du har skrevet ligningen rigtigt af?
Det stemmer ikke helt?
//sentinox
Er du sikker på du har skrevet ligningen rigtigt af?
Det stemmer ikke helt?
//sentinox
Svar #2
28. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Det korrekte hastighedsudtryk er
v(t) = (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t - (12,42m/s)*0,4937^(t/s)
ifølge opgaveteksten.
//Singularity
v(t) = (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t - (12,42m/s)*0,4937^(t/s)
ifølge opgaveteksten.
//Singularity
Skriv et svar til: Hurtigløb. Fysikopgave med differentiale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
