Kemi

Hjælp til kemiopgave

02. maj 2012 af angelica31 (Slettet)

Hej alle, jeg ønsker hjælp til følgende opgave: 

Opgave 6.18

Der foreligger et organisk stof, som kun indeholder C, H og O. Ved fuldstændig forbrænding af 1,030 g af stoffet dannes 2,06 g ?CO?_2 og 0,843 H_2 0

Beregn stoffets indhold af C, H og O. Angiv svaret i masseprocent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af mathon

    i CO2 er 27,29 masse% C

    i H2O er 11,19 masse% H

 

        af 2,06 g CO2 er (2,06 g)·0,2729 = 0,562 g C

        af 0,843 g H2O er (0,843 g)·0,1119 = 0,094 g H

        1,030 g stof er (1,030 g) - (0,562 g) - (0,094 g) = 0,374 g O

 

        stoffets indhold af C i masseprocent
                                                                               (0,562 g) / (1,030 g) = 0,546 = 54,6%   

        stoffets indhold af H i masseprocent
                                                                               (0,094 g) / (1,030 g) = 0,091 = 9,1%  

        stoffets indhold af O i masseprocent
                                                                               (0,374 g) / (1,030 g) = 0,363 = 36,3% 


Svar #2
07. maj 2012 af angelica31 (Slettet)

Hvordan ved du følgende?: 

i CO2 er 27,29 masse% C

i H2O er 11,19 masse% H


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2012 af mathon

  masseprocent
                                
                               CO2:
                                          sum({1,0}*{12.011,15.999}) / sum({1,2}*{12.011,15.999}) = 0,2729 = 27,29%


                               H2O:
                                          sum({2,0}*{1.008,15.999}) / sum({2,1}*{1.008,15.999}) = 0,1119 = 11,19%


Skriv et svar til: Hjælp til kemiopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.