Matematik
Forskrift for eksponentiel
24. august 2005 af
LeMenga (Slettet)
Heyy
Jeg skal finde forskriften for en eksponentiel funktion, det oplyses at den går gennem (-4,6).
Jeg har startet med at sætte den ind i den forskiften:
f(-4) = a^-4 = 6
og så rykket lidt rundt på det:
<=> 1/a^4 = 6
<=> 1/a^4 = 6/1
<=> 1 = 6a^4
<=> 1/6 = a^4
<=> a = (1/6)^-4
<=> a = 1/6^-4
men så kan jeg ikk komme videre herfra.. Håber nogen kan hjælpe !
MVH Anders
Jeg skal finde forskriften for en eksponentiel funktion, det oplyses at den går gennem (-4,6).
Jeg har startet med at sætte den ind i den forskiften:
f(-4) = a^-4 = 6
og så rykket lidt rundt på det:
<=> 1/a^4 = 6
<=> 1/a^4 = 6/1
<=> 1 = 6a^4
<=> 1/6 = a^4
<=> a = (1/6)^-4
<=> a = 1/6^-4
men så kan jeg ikk komme videre herfra.. Håber nogen kan hjælpe !
MVH Anders
Svar #1
24. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
<=> 1/a^4 = 6
<=> 1 = 6*a^4
<=> a^4 = 1/6
<=> a = (1/6)^(1/4)
altså fjerderoden af 1/6.
<=> 1 = 6*a^4
<=> a^4 = 1/6
<=> a = (1/6)^(1/4)
altså fjerderoden af 1/6.
Skriv et svar til: Forskrift for eksponentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
