Matematik

mundtlig eksamen - ubestemt integraler

03. maj 2012 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har en problem med en af de mundtlig spørgsmål. 

spørgsmålet lyder

 Ubestemte integraler

• Redegør for stamfunktionsbegrebet.
• Endvidere ønskes en redegørelse for regneregler for ubestemte integraler, herunder især partiel integration.

nu har jeg redgjort for stamfunktionsbegrebet

jeg har også redgjort for partiel integration, integration af sum via integrations prøve 

men jeg synes at der er noget da mangler, f, eks vil jeg bruge grafer da jeg ikke mener at der er stof nok til at fremlægge på 20 minutter. men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal vise spørgsmålende med graf. 

håber der er nogen da kan hjælpe mig

på forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

For fx en positiv funktion er Stamfunktionen en arealfunktion. Partiel integration er en konsekvens af produktregnereglen for differentiation, så den er svær at vise grafisk.

Måske kunne du finde nogle konkrete eksempler der er lidt svære ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Partiel integration:

 

∫ f(x) · g(x) dx = F(x)·g(x) - ∫F(x)·g'(x)

(∫ f(x) · g(x) dx)' = (F(x)·g(x) - ∫F(x)·g'(x))'

f(x) · g(x) = F(x) · g'(x) + f(x) · g(x) - F(x) · g'(x)

f(x) · g(x) = f(x) · g(x)

 

Du kan bevise arealfunktionen, hvor det netop giver mening at illustrere med en graf.


Svar #3
03. maj 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

så det giver altså ikke nogen mening at snakke om grafer i ubestemte integraler, men hvis man har tid til overs så kan man snakker om arealer hvor jeg også kan bevise arealfunktionen. men kan man godt snakke om bestemte integraler selvom spørgsmålet handler om ubestemte integraler?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2012 af Andreww (Slettet)

#3

Naturligvis. Du er meget frit stillet mht. eksamen når du har gjort rede for de overordnede spørgsmål.


Skriv et svar til: mundtlig eksamen - ubestemt integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.