Fysik

spørgsmål om radioaktivitet

04. maj 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

 

Jeg sidder med en masse spørgsmål om radioaktivitet, og der er nogle af dem, jeg ikke kan finde ud af. Kan I hjælpe mig?

Jeg har vedhæftet et billede af opgaverne (:

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2012 af mathon

5.

                                 AU = kU·N = ln(2)/(1,41·1017 s) = N·(4,91·10-18 Bq)

                                 ARn = kRn·N = ln(2)/(55 s) = N·(0,012603 Bq)

                                 ARn / AU = (0,012603 Bq) / (4,91·10-18 Bq) = 2,6·1015

                                 Rn-220 er 2,6·1015 gange så farligt som U-238


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2012 af mathon

6.

                                 m = mo·(1/2)t/T½ = 8·(0,51/71)t

                                 m = 8 ·0,990285t

henfaldstid til restmængden 2 g

                                 2 = 8 ·0,990285t

                                 0,25 = 0,990285t

                                 t = ln(0,25) / ln(0,990285)

 


Svar #3
04. maj 2012 af cecilied34 (Slettet)

Hej Mathon, du kunne vel ikke forklare hvad det er, du gør? Jeg har lidt svært ved at forstå det (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2012 af mathon

7.

                                  A = Ao·(1/2)t/T½

                                 100 = 800·(1/2)6/T½

                                 (1/8) = (1/2)6/T½

                                 (1/2)3 = (1/2)6/T½

                                 3 = 6/T½

                                 T½ = 2 (timer)       


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2012 af mathon

      α- og β-stråling består af ladede partikler, som har en ioniserende effekt,
      hvorved partiklerne nedbremses ved hver energikrævende ionisering af
      det gennemtrængte materiales molekyler.
      De nedbremses således over relativ kort astand.

      γ-stråling er en udbredelse af EM-felter, som kan udbredes over langt større afstande.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#1

Kan du forklare mig den teoretiske baggrund, for, hvorfor, at "Rn-220 er 2,6·1015 gange så farligt som U-238". Selve udregningen giver fin mening, men teoretisk, kan jeg ikke få det til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#6

Jeg forstår ikke, hvordan der - teoretisk og i udregningen - tages højde for både halveringstiden og Bq-værdien. Kan du ikke uddybe det?


Skriv et svar til: spørgsmål om radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.