Matematik

matematik opgave

06. maj 2012 af dittejensen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en meget svær matematik opgave vedhæftet som jeg håber nogle vil hjælpe mig med!

Vedhæftet fil: Dokument5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2012 af mathon

                      opstil et arealudtryk for loftet og de tre andre net-sider

 


Svar #2
06. maj 2012 af dittejensen1 (Slettet)

jeg har beregnet overfladearealet nu, men hvordan beregner jeg rumfanget? 

rumfanget er jo højde*bredde*længde, så burde resultatet ikke blive h*x*6x? (der står det bliver 6*h*x^2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2012 af mathon

 

                                                  Ov = 6x2 + 8hx                   V = 6hx2

                                                  Ov·x - 6x3= 8hx2                 V = 6hx2 = (3/4)·(Ov·x - 6x3)

                                                                     V(x) = (3/4)·(Ov·x) - (9/2)x3

                                                                     V(x) = (3/4)·(80·x) - (9/2)x3

                                                                     V(x) = 60x - (9/2)x3


                                                                     V '(x) = - (27/2)x2 + 60


Svar #4
06. maj 2012 af dittejensen1 (Slettet)

hvor er det du får 3/4 fra i rumfanget?

 

og hvorfor minusser du 6x^3 i overfladearealet og rumfanget?


Svar #5
06. maj 2012 af dittejensen1 (Slettet)

jeg har prøvet at lave b'eren. I sidste led når jeg skal sætte v'(x)=0 giver det x=0 og xh= 0, hvor er det det går galt henne?

 

b)
O(x) =6*x^2+8hx=80


h isoleres:
Solve(80=6x^2+8hx,h)
h= 1=40/3x^2+4hx


Rumfang:
V= 6*h*x^2


Sætter udtrykket for h ind i ligningen:
V=6*(40/3x^2+4hx)*x^2


V’(x) beregnes:
V’(x)=(1920*yx*x)/(3x^2+4hx)^2
Sætter V’(x)=0
…..


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2012 af mathon

                                                                     V '(xo) = - (27/2)xo2 + 60 = 0           0<xo<3

                                                                     xo = (2/3)·√(10) ≈ 2,11


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2012 af mathon

monotoniforhold:
for x<(2/3)·√(10) er V '(x)>0, hvorfor V(x) er monotont voksende
for x>(2/3)·√(10) er V '(x)<0, hvorfor V(x) er monotont aftagende

           V(x) har således maksimum for
           x =
(2/3)·√(10)

          Vmax = V((2/3)·√(10)) = 84,33

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2012 af mathon

 

                                             (3/4) · 8 = 6

                                             (3/4)·8hx2 = 6hx2

                                             (3/4)·OvV

                                          


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.