Matematik

Integrere

06. maj 2012 af Amarda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey SP

 

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal intergrere denne funktion, altså finde stamfunktionen til den:

-3x2+6x

 

For jeg tror den er -x+6, men er meget i tvivl !

 

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. maj 2012 af mathon

 

                     ∫ (-3x2+6x)dx = -x3 + 3x2 + k


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Brug   ∫ xn dx = 1/(n+1) * xn+1


Svar #3
06. maj 2012 af Amarda (Slettet)

Tak for svarene ! Jeg håber ikke det ville være for meget at be om, men kan ikke se fremgangsmetoden til det. For kan udemærket godt integrere den, og da jeg gjorde det på min lommeregner fik jeg det også til, som mathon fik #2


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. maj 2012 af mathon


                     ∫ (-3x2+6x)dx =  -3 · (1/(2+1))·x2+1 + 6 · (1/(1+1))·x1+1 + k  =

                               -3 · (1/3)·x3 + 6 · (1/2)·x2 + k  =  -x3 + 3x2 + k


Svar #5
06. maj 2012 af Amarda (Slettet)

Tak Mathon !!! 


Skriv et svar til: Integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.