Dansk Historieopgave

Valg af danskhistorie emne..

06. maj 2012 af AnnesPande (Slettet)

Hej Alle

Jeg er kommet i den skrækkelig situation ikke at have den fjerneste ide om hvilket emne jeg vil have om... jeg har valgt  dansk, og kunne godt tænke mig at analysere et billede. Jeg har mulighed for at vælge en tidsperiode mellem 1000-1920-tallet så der er nok at vælge imellem!

Jeghar overvejet at  analysere et billede i starte af en periode og så et andet i slutningen for så at kunne sammenligne dem. Man kunne også vælge et billede og en novelle?? Som det nok kan høres er jeg meget i tvivl, og jeg skal have en problemformulering klar om 2 dage hvilket stresser mig meget!  

Jeg håber i har nogle gode ideer til hvad man kunne vælge om!


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. maj 2012 af fiskfiskfisk (Slettet)

Jeg synes du skal tage fat i Guldalderen.. 1800-tallet.. De romantiske, idylliske og guddommelige billeder fra starten af perioden udviklede sig til realistiske billeder (der blev ikke pyntet på virkeligheden) - den forskel er spændende i forhold til, hvad der skete i den litteraturhistoriske periode. 
Her er en inspirationskilde - kig under billedkunst: http://da.wikipedia.org/wiki/Den_danske_guldalder
Derudover er der skrevet mange digte og historier i denne periode, som er lette at tage fat på og analysere, hvis man har styr på perioden. 

Mvh.


Svar #2
08. maj 2012 af AnnesPande (Slettet)

Tusind tak! Det vil jeg helt bestemt gøre..


Skriv et svar til: Valg af danskhistorie emne..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.