Matematik

Eksamensspørgsmål (ligefrem proportionalitet)

07. maj 2012 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Sidder med et eksamensspørgsmål som lyder:

Du skal gøre rede for funktioner, der er ligefrem proportionale og omvendt proportionale. Vis hvordan man finder forskriften for hver af disse funktioner, når man kender et punkt A(x1,y1) som de går igennem.

 

Er helt blank, eller det vil sige kender jo formlen y=k*x. Så er nok formuleringen af spgs. som driller mig.

HJÆLP!!!!!! ;-)

 

Martin


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af Euroman28

formlen for ligefrem prop siger at  y = kx siger jo i bund og grund at hvert x du stopper ind så forøges den med faktoren k, hvor f.eks.  k>0 for at du får y.

omvendt propertionalt siger blot y=k/x hvilket betyder at for hvert y så bliver x altså k gange mindre.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
07. maj 2012 af martin1977dk (Slettet)

Super takker for svaret......:-) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2012 af mathon

             

for ligefrem proportionale størrelser x og y
        gælder
                             y/x = k


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål (ligefrem proportionalitet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.