Fysik

.....Fysik opgaver,.......

25. august 2005 af ASLAK (Slettet)
i BUNDEN af en elektrisk vandvarmer står der, at den bruger 2000 W, og at der medgår 506 J til at opvarme selve vandvarmeren en grad. Den bruges til at opvarme en halv liter vand fra 18 grader til 100 grader.

a) Hvor meget energi bruges der til at opvarme den halve liter vand?

b) Hvor meget energi bruges der til at opvarme selve vandvarmeren?

Den samme vandvarmer sættes til at opvarme 1 liter 18 grader varmt vand. Efter 1 minut afbrydes opvarmningen,

c) Hvor varmt er vandet nu?


Er der lige nogen der kan forklare hvordan man skal lave følgende opgaver...kan ikke rigtig forstå hvad de mener...

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2005 af Lurch (Slettet)

du skal se på vands specifikke varmekacapitet og bruge E=c*T*m
hvor T er temperaturforskellen

Jeg mener c er omkring 4,18kJ/kg*K

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2005 af Epsilon (Slettet)

At der medgår 506J til at opvarme selve vandvarmeren 1K (eller 1Cgrader om man vil), betyder, at vandvarmerens varmekapacitet er

C = 506J/K

Udnyt dette.

//Singularity

Svar #3
25. august 2005 af ASLAK (Slettet)

okay!

skal man så i a) sige:

a) E = c*T*m
= 4,18 kJ/(kg*K)* 82grader * 1,00g/cm3

E= 342,76

Svar #4
25. august 2005 af ASLAK (Slettet)

og i B skal man følgende:

b) E= c*T*m
= 506J/K * 82 grader* 1,00g/cm3
= 41.492


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#3,4: Nej, produktet af enhederne har heller ikke dimension af energi.

I b) skal vandvarmeren ved opvarmning fra 18graderC til 100graderC tilføres energien

E_vandvarmer =
C*deltaT =
(506J/K)*(100-18)K =
41,492kJ ~ 41kJ

(2 betydende cifre i facit).

I a) skal du først beregne massen m af den halve liter vand. Vi ignorerer i øvrigt, at noget af vandet i praksis fordamper under opvarmning. Den fejl, som begås herved, er dog ret begrænset (vands fordampningsvarme er i størrelsesordenen 2*10^3kJ/kg - afhængigt af temperatur - sammenlignet med den specifikke varmekapacitet, som blot er 4,18kJ/(kg*K)).

//Singularity

Svar #6
25. august 2005 af ASLAK (Slettet)

SKAL MAN SÅ SIGE:

a) M= 4,18 KJ/kg*k * 0,5
= 2,09

Skriv et svar til: .....Fysik opgaver,.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.