Matematik

minusse med brøker..

09. maj 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

5 1/6 - 3 7/12=
 

Kan ikke regne dette ud, jeg får det til et helt andet resultat, end det er.. Nogle der kan give en forklaring? (-:
Jeg får det til= 2 5/12
Jeg regnede det ud på denne måde:

Nævneren gange nævneren (6*12)= 72 så har vi en fælles nævner.
Så siger jeg den første tæller og nævneren skråt overfor ganger jeg med hinanden (1*12) = 12
Så har jeg en brøk der hedder = 12/72

Derefter ganger jeg den anden tæller med nævneren skråt overfor (7*6)=42
Så har jeg nu to brøker (12/72 & 42/72)

Så minusser jeg de to brøkers tæller (42--12=30)
 

Så hedder resultatet som jeg kan forkorte = 30/72 forkortes til 5/12 
- Så minusser jeg de hele tal 5-3=2

Resultat = 2 5/12

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af peter lind

Når du trækker de 2 brøker fra hinanden skal det være (12-42)/72 = -5/12

Iøvrigt er den mindste fællesnævner 12. Det betyder ikke noget for resultatet. Det gør blot regnearbejdet mindre besværligt


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2012 af mathon

 

                 51/6 - 37/12 = 5 + 1/6 - 3 - 7/12 = 4 + (1 + 1/6) - 3 - 7/12 = (4-3) + 7/6 - 7/12 = 1 + 14/12 - 7/12 =

                                                                                                    1 + 7/12  =  17/12


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2012 af Thinkpositive (Slettet)

Jeg har fået det til   2 6/72  

Jeg er ikke så god til at forklare matematik, men vil gerne prøve: 

Først gangede jeg 6 med 12 for at få en fælles nævner, det gav 72.

Derefter sagde jeg 72 divideres med 6, det gav 12.

Dernæst dividerede jeg 72 med 12, det gav 6.

Så minusede jeg 12 med 6 det gav 6.

Til sidst sagde jeg 5 - 3 det gav 2.

Derfor fandt jeg resultatet 2 6/72   


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2012 af mathon

@#3
              hvilket er hyggeligt og godt forklaret
  men
              desværre forkert
   


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Vi ved, at 5 - 3 = 2. Så gemmer vi det til sidst.

(1/6) - (7/12) = (2/12) - (7/12) = (2 - 7)/12 = - (5/12)

så, sætter vi 2 tilbage på plads.

2 - (5/12) = (2/1) - (5/12) = (24/12) - (5/12) = 19/12

hvor mange gange går 12 op i 19, det er 1 - og der er 7 tilbage, dvs svaret er

1 7/12


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. maj 2012 af Thinkpositive (Slettet)

#4 

Tak fordi du skrev det, kunne du fortælle mig, hvad der var gået galt? :)  


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2012 af peter lind

Det har du fået at vide i #1


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2012 af Thinkpositive (Slettet)

Nårh ja tak :)


Skriv et svar til: minusse med brøker..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.