Matematik

vandrette tangenter

09. maj 2012 af Jsh1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at lægge sidste hånd på en matematik aflevering.

 

1)

En funtion er givet ved forskriften:

f(x)=0,5x^2-5,5x+6ln(x)+8

a) Gør rede for, at grafen for f har to vandrette tangenter

b) benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb

 

a) Jeg har lavet grafen og ser at der er to steder hvor den vender, men hvad skal jeg så gøre?

 

b) jeg har integreret den og får: x + (6/x) -  5,5, men hvordan er det jeg skal bruge det til at argumentere for grafens forløb?

 

Jeg bruger et CAS værktøj - Ti'nspire

 

2)

Løs ligningen 2(x+1)*(x-3)=0

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gøre dette!

 

Håber inderligt nogle kan hjælpe! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. maj 2012 af peter lind

a) find f'(x) og løs lignihgen f'(x) = 0. Når der er vandrette tangenter er f'(x) = 0.

b)  brug at når funktioen er voksende er f'(x)> 0 og hvis den er aftagende er f'(x) < 0.

2 Brug nulreglen når et produkt af faktorer er 0 er mindst en af dem 0


Svar #2
09. maj 2012 af Jsh1 (Slettet)

Tusinde tak ! :)


Skriv et svar til: vandrette tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.