Matematik
Ret 2 opgaver HASTER
25. august 2005 af
onsunshine (Slettet)
100 g vand opvarmes fra 20 grader celius til 80 grader celius, med en dyppekoger på 1500 W.
Hvor meget energi bruges der?
Svar : Til denne opgave bruger jeg formlen: Q=m*c* deltaT.
100 g / 1000* 4.18 kJ/(kg* C°)*80C°-20C° = 25.08 J.
Hvor langt tid tager det?
Svar: Nu kender jeg energitilførslen. For at finde ud af hvor lang tid det vil tage før vandet koger skal jeg bruge denne formel: W=J/sek. Eller med andre ord: sek.=J/W
Derfor udregner jeg det på denne måde: 25.08 J/1500 W = 17 sek.
Har jeg udregnet opgaverne rigtigt ? Eller er det noget der skal ændres? På forhånd tak.
Hvor meget energi bruges der?
Svar : Til denne opgave bruger jeg formlen: Q=m*c* deltaT.
100 g / 1000* 4.18 kJ/(kg* C°)*80C°-20C° = 25.08 J.
Hvor langt tid tager det?
Svar: Nu kender jeg energitilførslen. For at finde ud af hvor lang tid det vil tage før vandet koger skal jeg bruge denne formel: W=J/sek. Eller med andre ord: sek.=J/W
Derfor udregner jeg det på denne måde: 25.08 J/1500 W = 17 sek.
Har jeg udregnet opgaverne rigtigt ? Eller er det noget der skal ændres? På forhånd tak.
Svar #1
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Én tråd om hvert emne! Hvor mange gange skal man give den besked?
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: Ret 2 opgaver HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
