Matematik
Lidt med uligheder
25. august 2005 af
3700-Line (Slettet)
Hvem kan løse dem, kan ikke huske hvordan man gør?
0,1x^2 > x+720
og
-x^2+4x < el. = -2x^2+6x-3
0,1x^2 > x+720
og
-x^2+4x < el. = -2x^2+6x-3
Svar #1
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Vis selv, at den første ulighed kan omskrives til
0,1x^2 - x - 720 > 0
og den anden til
x^2 - 2x + 3 =
Begge uligheder er således andengradsuligheder. Bestem derfor eventuelle rødder i hvert af polynomierne
0,1x^2 - x - 720
x^2 - 2x + 3
og argumentér dels ud fra rødderne, dels ud fra koefficienten til x^2 i hvert af de to tilfælde.
//Singularity
0,1x^2 - x - 720 > 0
og den anden til
x^2 - 2x + 3 =
Begge uligheder er således andengradsuligheder. Bestem derfor eventuelle rødder i hvert af polynomierne
0,1x^2 - x - 720
x^2 - 2x + 3
og argumentér dels ud fra rødderne, dels ud fra koefficienten til x^2 i hvert af de to tilfælde.
//Singularity
Skriv et svar til: Lidt med uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
