Fysik

stofmængde

10. maj 2012 af spasmageren - Niveau: B-niveau

Stofmængden af en gas er 0,17 mol. trykket er 95 kPa og rumfanget er 34 cm^3.

Beregn gassens temperatur i kelvin

Hvad skal jeg gøre her, er helt forvirret.


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2012 af mathon

                                  T = (p·V) / (n·R)


                p·V = (95·103 N/m2) · (34·10-6 m3) = 3,23 J

                n·R = (0,17 mol) · (8,31451 J/(mol·K)) = 1,41347 J/K


                                  T = (3,23 J) / (1,41347 J/K) = 2,29 K


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.