Matematik

Statistik

10. maj 2012 af Rosekide (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Jeg øver til de skriftlige eksamenr og er stødt på denne chii-anden-test. Men hvordan håndterer jeg procenttallene? Kan i give nogle ledtråde?

Det er opgave 16 i linket

http://da.cms.uvm.dk/sitecore/shell/Controls/Rich%20Text%20Editor/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110698_Pr%C3%B8ve.ashx

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2012 af peter lind

Nulhypotesen betyder at  der forventes at andelen af spiller 1's scoringer er 18% af de samlede scoringer spiller 2's andel af de samlede scoringer er 29,2% o.s.v.


Svar #2
10. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Ah smart! Jeg prøver lige at beregne teststørrelsen nu.


Svar #3
10. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Og Peter, har du nogle hints til løsningen af opgave 20 samt 17b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2012 af peter lind

20 Passende variable vil være radius og højden.  Find rumfanget udtrykt ved de variable og sæt det til 120 dm3. Det giver en sammenhæng mellem radius og højde. Find dernæst overfladen udtrykt ved r og h. Fra det foregående kan du eliminere enten højde eller radius- Du har nu en funktion af en variabel, som du kan finde minimum for på sædvanlig måde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2012 af peter lind

17b. Hastigheden som algerne vokser med er dN/dt. Når der er er maksimum er den afledede 0 altså dN2/dt2 =0


Svar #6
10. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Skal jeg dobbelt differentiere i 17b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2012 af peter lind

ja


Svar #8
10. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Jeg får det til at give, 44,14. Det giver vel god mening.


Svar #9
11. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Peter, jeg har lige et spørgsmål. I opgave 17, er det jo en logistiskvækst, så kan man ikke bruge denne information til at bestemme tidspunktet, hvor det går hurtigst?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2012 af peter lind

Nej. Du kan bruge formlen til at finde den maksimale udbredelse, men ikke den maksimale udbredelseshastighed


Svar #11
11. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Men når det står b) Bestem det tidspunkt, hvor algeudbredelsen foregår hurtigst.

Så er det vel også hastigheden i og med den siger foregår hurtigst eller misforstår jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. maj 2012 af peter lind

Ja det gør du. Du kan direkte af ligningen finde maksimum af N. Du kan ikke af ligningen direkte finde maksimum af dN/dt som det dreje sig om her. Du kan ikke i nogen af de to tilfælde direkte finde til hvilken tidspunkt, der er maksimum


Svar #13
11. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Undskyld, jeg er bare lidt langsom til at forstå så simple og konkrete ting. Men hvis jeg altså bruger M/2 vil jeg finde det tidspunkt hvor algeudbredelsen er størst, men ikke hvornår det foregår hurtigst.

Så derfor bestemmer jeg N'(t) for at bestemme hastigheden først og efterfølgende differentierer jeg hastigheden for netop finde hvornår hastigheden er maksimal?

Eller misforstår jeg igen?


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. maj 2012 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med at bruge  M/2. Du kan direkte aflæse at maksimun for N er 5, idet dN/dt = 0 for N = 5. Jeg har ikke regnet efter men formodentlig vil N asymptotisk nærme sig 5

Det næste er korrekt


Svar #15
11. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Med M/2 mener jeg, at man normalvis ved arbejdet med logistiskvækst kan bruge denne formel fx hvis man skal bestemme antal individer i populationen, når væksthastigheden er størst. Derfor tænkte jeg, at man også kunne bruge den her.

Men hvad angiver M/2 = 5/2 i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. maj 2012 af peter lind

Den siger ikke noget om tiden så den kan du ikke bruge til noget. N =5/2 angiver hvor stor algeudbredelsen er når hastigheden er størst


Svar #17
11. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Så jeg kan også godt løse N't)=5/2.


Svar #18
11. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Det passer også får jeg også brugt min viden om logistiskvækst! Tusind tak for hjælpen, Peter!


Svar #19
11. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Jeg har lige et ultra kort spørgsmål mht opgave 16. Når man laver en chitest,  skal man så undersøge nulhypotesen eller modhypotesen? Jeg får et signifikantsniveau over fem men hvad skal jeg så forkaste nulhypotesen eller?


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. maj 2012 af peter lind

Man tester begge dele. Hvis teststørrelsen bliver for stor forkaster man nulhypotesen og accepterer den alternative hypotese. Hvis den ikke er for stor  accepterer man nulhypotesen


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.