Matematik

Integral

11. maj 2012 af Mirana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle! Jeg sidder med følgende opgave - og er lidt usikker på hvordan jeg skal løse den. 

 

2 funktioner f og g er bestemt ved
  f(x) = x^3    og g(x)= 8
Graferne for f og g afgrænser sammen med andenaksen en punktmængde M der har et areal.

 

a) Bestem arealet af M

 

Kan det passe at jeg skal integrere de to funktioner og derefter substrahere dem med hinanden? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2012 af mathon

      find skæringspunktets førstekoordinat b


Svar #2
11. maj 2012 af Mirana (Slettet)

Hvad mener du? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2012 af mathon

               løs f(x) = g(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2012 af mathon

      
             Areal = 02(g(x) - f(x))dx                                da f(x) = g(x) ⇔ x = 2


Svar #5
11. maj 2012 af Mirana (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.