Matematik

Proportionalitet - eksamen.

12. maj 2012 af marieholstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der vil gør rede for proportionelle sammenhænge, som jeg skal bruge til eksamen c niveau.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2012 af mathon

   når to variable størrelser x og y er

                                                           ligefrem proportionale

                                                                                  gælder
                                                                                                       y / x = k(onstant)

                                                                                     hvoraf
                                                                                                       y = k·x

 

                                                           omvendt proportionale

                                                                                  gælder
                                                                                                       y · x = k(onstant)

                                                                                     hvoraf
                                                                                                       y = k·x-1

 


Svar #2
12. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

hvad for en formel skal man bruge?  fx her gælder
                                                                                                        y · x = k(onstant)

                                                                                     hvoraf
                                                                                                        y = k·x-1
 


Skriv et svar til: Proportionalitet - eksamen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.